Sep 04 14

De MooiLaarbeek krant

Redacteur: Kookcentrum Brabant

Heerlijke stoofpot met Laarbeeks Blond (4 personen)

Ingrediënten:

  • 600 gr sukadelappen
  • 2 el bloem
  • 2,5 uien
  • 3 teen knoflook
  • 2 tak tijm
  • 2 blad laurier
  • 1 flesje Laarbeeks Blond
  • 1 bruine boterham
  • Grove mosterd
  • Peper en zout
  • ½ bouillonblokje

Uitleg van recept

Snijd de sukadelappen in grove blokjes. Bestrooi ze met peper en zout en bestuif ze voorzichtig door de bloem. Maak de uien schoon en snijd in grove stukken, maak de knoflook schoon. Bak in een braadpan zachtjes de uien aan en voeg later de knoflook toe. Bak in een koekenpan kort het vlees aan op hoog vuur zodat het dichtschroeit. Voeg het vlees en bakvocht bij de pan met uien. Voeg vervolgens het flesje Laarbeeks Blond, kruiden, peper en zout en het bouillon blokje toe. Breng alles goed aan de kook. Besmeer de bruine boterham royaal met mosterd en leg deze met de mosterd naar beneden in de pan om het vlees. Laat alles 1 uur zachtjes sudderen op een klein vuurtje. Roer alles na 1 uur zachtjes door elkaar zodat de boterham is opgelost. Verwijder de tijm en laurier en breng alles goed op smaak. Bon appetit!

Brouwerij Laarbeek logo

Welkom

Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.