Sept 28 17

De MooiLaarbeek krant

Prinsengarde Teugelders van Ganzendonck on Tour

Beek en Donk - Prinsjesdag was ook dit jaar weer een speciale dag voor de Staat en het Volk. De Prinsengarde van de Teugelders van Ganzendonck hebben zo jaarlijks, gelijktijdig met het presenteren van 's Lands nieuwe begroting, hun eigen Prinsjesdag.


Prinsengarde Teugelders van Ganzendonck on Tour

Het Dagelijks Bestuur, bestaande uit Luuk XLII/LuukXLIII/LuukXLIV, hield op deze dag een aantal onderscheidende activiteiten voor alle leden van de Prinsengarde van de Teugelders van Ganzendonck en hun Prinsessen. Dit jaar wederom met een hoog Laarbeekgehalte. Om 14.00 uur kwamen alle Luuken en Prinsessen samen en werden hoffelijk toegesproken door de voorzitter (Luuk XLII). Vervolgens werd uit volle borst het Luukenlied gezongen waarna ze als eerste met z'n allen op de fiets naar de 'eigen' ambachtelijke 'Brouwerij Laarbeek' in Aarle-Rixtel reden. Hier kregen de leden van de Prinsengarde en de prinsessen een rondleiding en een proeverij van de bieren die deze brouwer maakt. Het Laarbeeks Blond was zeer in trek. Heerlijk vers gerstenat met een prinselijk schuimkraagje!

Na een aantal onderscheidende biertjes te hebben genuttigd ging de groep op pad naar Snoeperij Jantje. Marscha en David Verstappen ontvingen de Prinsengarde en hun gevolg hartelijk met een kopje koffie of thee. Ter plekke mocht iedereen voor €1,00 een zak met Oudhollands snoep vullen. Trekdrop, schuimblokken en kaneelkussentjes gingen er in als koek. Na al dit lekkers ging de Prinsenstoet op weg naar het Laarbeekse gemeentehuis voor het teruggeven van de sleutel die Prins Luuk XLV nog in zijn bezit had van Burgemeester Frank van der Meijden. Om 18.30 uur vond deze plechtige ceremonie plaats. De drie andere Laarbeekse carnavalsverenigingen waren ook aanwezig. De Burgemeester heeft de sleutels van iedere kern teruggekregen, maar niet zonder dat iedere Prins een aantal vragen moest beantwoorden die betrekking hadden op Laarbeek. Hun parate kennis werd stevig op de proef gesteld. Na dit interactief bezoek, dat plaats vond in de statige Raadszaal, is de Prinsengarde samen met de Prinsessen terug gegaan naar het hof van de voorzitter om met z'n allen heerlijk te wokken in een special reuze wokpan. Een super gezellige avond met spelletjes waarbij er ook nog wat foute vinylnummers gedraaid werden uit de jaren 60/70 op een heuse pick-up. De voetjes gingen goed van de vloer en er werd fanatiek mee-geblèrd met o.a. nummers van Anneke Grönloh, Abba en Ria Valk. Een geweldige afsluiting van een feestelijk Prinselijk dagje.

Brouwerij Laarbeek logo

Welkom

Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.